Kurs Bli medlem Bestill time Personlig trening Om oss Hjelp

Tonje Austad Vestby

Du kan bestille konsultasjon med Tonje..
Familieterapeut
NOK 1 000,-
45 minutt

Info

Familieterapi er en terapiform der vi får hjelp til å løse problemer vi opplever sammen med de som er viktigst for oss; familien og andre nære personer. Familieterapi er et tilbud der flere i en familie får hjelp samtidig.

Familieterapi gir en mulighet for en familie å snakke sammen med en terapeut. De som har utdanning i familieterapi har ekstra kunnskaper om hva relasjoner betyr for hvordan vi mennesker har det psykisk, fysisk og for hvordan vi fungerer sosialt. Familieterapeuter har kunnskap som gjør at de kan arbeide med en person alene, familien og nettverket rundt ut fra familiens spesielle plass i samfunnet. 

Familieterapeuter er opptatt av å tenke forebyggende. Vi vet at barn som vokser opp i utrygge relasjoner har en høyere risiko for å utvikle psykiske lidelser senere i livet. 

Dersom en familie får hjelp til å kommunisere bedre, og til å forholde seg til hverandre på en måte som skaper størst mulig trygghet for alle i familien, gir dette et mer robust utgangspunkt for voksenlivet. 

Familieterapi tilbyr hjelp til å avdekke negative familiemønstre og til å endre disse mønstrene. 

 

Familieterapi tar sikte på å finne bedre måter å håndtere følelser på hos foreldre som utøver vold, samt hjelpe familien å håndtere eller bearbeide følelser og problemer etter å ha opplevd vold. 

Familieterapi innebærer  også hjelp til foreldre som sliter med foreldrerollen. Det kan eksempelvis være at foreldrene har kommet inn i mønstre og roller der man som far eller mor ikke reagerer slik det er hensiktsmessig å reagere eller de sliter med å håndtere foreldrerollen. Det kan være spesielle utfordringer knyttet til foreldrerollen etter brudd, som forelder i nye forhold eller i en rolle som

forholdet. 

 

Parterapi innebærer å  tilby hjelp til par som har det vanskelig. Det kan være at paret opplever å ikke forstå, akseptere eller tilpasse seg hverandres væremåter. Det kan være at man sårer hverandre mer enn man ønsker og trenger hjelp til bedre å forstå hvordan man skal nærme seg hverandre på en måte som er bra for begge i 

Paret kan være i en krise etter utroskap eller akutt eller langvarig kronisk sykdom. Mange par sliter med problemer som følge av at seksualiteten ikke fungerer. Paret kan ha ulike seksuelle behov, eller opplever at den ene ikke lengre ønsker sex. Seksuelle problemer medfører også en rekke problemer og konflikter ved andre deler av samlivet. 

Noen par opplever mye konflikter, og at konfliktene  kommer ut av kontroll. For noen par betyr dette at man sårer hverandre. For noen par går konfliktene over i ulike former for vold. Noen ganger utøves vold mot flere familiemedlemmer,!også barn.. Det kan også være skadelig for barn å være vitne til vold mellom foreldrene. 

Våre dyktige fagfolk

Bestill time
Ved å legge til et betalingskort samtykker jeg til at det blir brukt i denne og fremtidige transaksjoner ved kjøp av våre produkter og tjenester.

Hold deg selv oppdatert på hva som skjer hos oss.

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips og varsler nye kurs og tjenester.
* Ved å klikke på "Meld deg på"-knappen, bekrefter du samtidig at du har lest og godkjenner våre vilkår og personvernerklæring
Meld deg på